تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی

کپسول آتش نشانی، یکی از تجهیزات ایمنی مهم است، که به ما کمک می‌کند، آتش را مهار کرده و مانع از گسترش آن شویم. دانستن تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی و نحوه کاربرد هر کدام از آنها، در مواجهه با آتش امری مهم است، که به ما در استفاده صحیح از این کپسول کمک می‌کند. در این بحث ما را همراهی کنید، تا درباره تفاوت کپسول‌های آتش نشانی پودری و گازی، اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. شما می‌توانید با مراجعه به وب سایت فروشگاه ایمن گستر دانیال، انواع کپسول آتش نشانی، همراه با قیمت آنها مشاهده کرده و در صورت تمایل، خرید کپسول آتش نشانی مورد نیاز خود را، از این فروشگاه معتبر و خوشنام انجام دهید.

خاموش کردن آتش

آتش سوزی، یکی از وحشتناک‌ترین اتفاق‌های است؛ که هر کدام از ما به‌طریقی ممکن است، با آن مواجه شویم، که شیوه برخورد با این حادثه، به‌میزان زیادی در پیشگیری از حوادث ناخوشایند بیشتر، می‌تواند بسیار مؤثر باشد. استفاده از شیوهای همچون، سرد کردن و ریختن آب، خفه کردن آتش با پتوی خیس، حذف ماده قابل اشتعال مانند بستن شیر گاز و… کارهایی ایمنی هستند، که باید در حریق‌های کوچک سریع انجام شود. اما استفاده از کپسول آتش نشانی، با توجه به محیط کار و زندگی، بهترین و عاقلانه‌ترین راه برای مهار حریق است، که می‌تواند کمترین آسیب را برای فرد، محیط کار و زندگی او داشته باشد.

آشنایی اولیه با کپسول آتش نشانی

همه ما دیده‌ایم که کپسول‌های آتش نشانی، مخزنی استوانه‌ای شکل هستند، که تحت فشار پر می‌شوند. اما با توجه به علت‌های مختلف برای آتش سوزی، نحوه مواجهه با آتش متفاوت خواهد بود. در طول زمان کپسول‌های مختلفی برای خاموش کردن آتش تولید شده، که هر کدام برای حریق‌های مختلف مناسب است. کپسول‌های آتش نشانی با توجه به مواد تشکیل دهنده آنها شامل:

  • co2
  • پودر خشک
  • کف
  • مواد شیمیایی رطوبت دار

بررسی عوامل آتش سوزی

کپسول‌های آتش نشانی را باید، متناسب با نوع آتش و مکان متناسب با آن استفاده کرد؛ در غیر این‌صورت ممکن است، نتواند کمک چندانی به مهار آتش نماید. به‌کارگیری کپسول براساس میزان خطرسازی آتش، که به آن کلاس‌های مختلف آتش می‌گویند، شامل موارد زیر است:

  • کلاس A آتشی که به‌دلیل مواد قابل اشتعال، همچون پارچه، کاغذ، چوب و.. باشد.
  • کلاس B آتشی که به‌دلیل مایعات قابل اشتعال، مانند نفت و بنزین و …. باشد.
  • کلاس C آتشی که به‌خاطر گازهایی همچون بوتان، هیدروژن، متان و.. ناشی شود.
  • کلاس D آتش که ناشی از فلزاتی، مانند آلمینیوم، منیزیوم، پتاسیم و.. باشد.
  • کلاس F این نوع از آتشی سوزی به‌دلیل روغن‌های پخت و پز است.
  • نوع دیگری از آتش سوزی است، که به‌خاطر جریان برق انجام می‌گیرد، که به آن آتش‌ سوزی الکتریکی می‌گویند.

بررسی ویژگی کپسول آتش نشانی پودری و گازی

 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی

کپسول‌های پودری و گازی، دو نوع مهم کپسول آتش نشانی، در انواع تجهیزات ایمنی آتش نشانی هستند، که به بررسی این دو نوع کپسول می‌پردازیم:

کپسول آتش نشانی پودری

استفاده از این نوع کپسول، در فضای بسته توصیه نمی‌شود؛ چرا که پودر به‌ راحتی استنشاق شده و تمیز نمودن پسماند آن دشوار است. این نوع کپسول برای خاموش کردن، آتش‌های کلاس A B C و برای آتش سوزی‌های الکتریکی هم کاربرد دارد. فلزات مشتعل شده، هم به‌وسیله کپسول پودری مخصوص، می‌توان خاموش نمود. رنگ برچسب بر روی این نوع از کپسول آبی است، که کاربردهای زیر را برای خاموش کردن آتش سوزی ناشی از مواد مختلف دارد:

  • مایعاتی که دارای، پتانسیل شعله ورشدن هستند، مانند بنزین و رنگ
  • کاغذ، مقوا و سایر مواد آلی همچون چوب، زغال، پارچه و منسوجات
  • تجهیزات الکتریکی و آتش سوزی آنها تا ۱۰۰۰ ولت
  • گازهای قابل اشتعال همچون استیلن و گاز مایع
  • آتش سوزی ناشی از روغن‌های پخت و پز
  • آتش سوزی در املاک مسکونی و دفاتر

توجه داشته باشد، استفاده از این نوع خاموش کننده، برای فلزات قابل اشتعال مانند منیزیوم و تیتانیوم، دارای ممنوعیت است؛ مگر پودرهای خشک مخصوص که برای این نوع از فلزات مشتعل می‌توان به‌کار برد.

نحوه کارکرد کپسول پودری

 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی
  • ماده این نوع از کپسول، با ایجاد سدی میان سوخت و اکسیژن هوا، موجب خفگی آتش می‌شود. رنگ برچسب این کپسول سیاه رنگ است.
  • این کپسول باید در محیط‌هایی همچون، محوطه‌های برشکاری با شعله و جوشکاری، محوطه پمپ بنزین، مشاغلی که از گازهای قابل اشتعال برای فرایندهای شیمیایی استفاده می‌کنند.
  • این کپسول کارخانه‌های توزیع کننده گاز مایع، و همچنین محوطه‌هایی که دارای، اتاق‌های بزرگ تجاری دیگ بخار هستند، بسیار لازم و ضروری است.

کپسول آتش نشانی گازی

 

از کپسول‌های گازی co2 به‌طور گسترده، در خاموش  کردن آتش سوزی‌های الکتریکی و برای اتاق‌های سرور کامپیوتر و نیز برای خاموش کردن مواد قابل اشتعال مانند نفت و رنگ استفاده می‌شود.

کاربرد کپسول آتش نشانی گازی

این نوع از کپسول آتش نشانی، را برای آتش سوزی‌های الکتریکی و مواد قابل اشتعال همچون، بنزین و رنگ به‌کار می‌برند. اما برخلاف کپسول‌های پودری، این کپسول را نمی‌توان برای مواد قابل احتراق مثل منسوجات یا چوب و کاغذ و نیز آتش سوزی‌های آشپزخانه  و برای فلزات قابل اشتعال مورد استفاده قرار بگیرد.

نحوه عملکرد و موارد استفاده کپسول آتش نشانی گازی

مواد این کپسول با جا به‌جایی اکسیژن مورد نیاز آتش، سبب خفگی آن می‌شود. برای تمامی محل‌ها و مشاغل مجهز به تجهیزات الکتریکی، داشتن این کپسول برای آنها ضروری است. همه وسیله‌های نقلیه کاری، باید خاموش کننده‌های کوچک دو کیلوگرمی گازی را، به عنوان یکی از لوازم ایمنی خاموش کننده، همراه خود داشته باشند.

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی

با توجه به نکات گفته شده، کاملاً مشخص است، که این دو کپسول آتش نشانی، دارای کارکردی شبیه هم بوده و به جزء در موارد محدودی، کاربرد آنها با هم تفاوتی ندارد. مثلا برای خاموش کردن آتش الکتریکی، کپسول گازی بهتر و مناسب‌تر است. ولی برای آتش سوزی فلزات و منسوجات، کپسول پودری کارایی بیشتری دارد. اما کپسول‌های پودری را نباید در مکان‌های سر پوشیده مانند آشپزخانه، ادارات، دفاتر و…  به‌خاطر تأثیری که بر تنفس می‌گذارد استفاده کرد، که در این شرایط کپسول گازی بسیار مناسب‌تر است.

وزن کپسول‌های آتش نشانی

 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و گازی

از انواع کپسول‌های آتش نشانی دستی، با توجه به مواد داخل آنها، برای حریق‌های مختلف و نه چندان زیاد به‌طور گسترده استفاده می‌شود. همه خاموش کننده‌های دستی دارای وزن‌های متفاوت از یک کیلوگرمی تا ۱۲ لیتری یعنی ۱۲ کیلوگرمی هستند، که یک نفر بتواند به راحتی آن را حمل کند. انواع بزرگتر این کپسول‌ها را به‌دلیل وزن بالایی که دارند، یا در جای ثابت و مشخصی نصب می‌کنند و یا  بر روی چرخ‌هایی برای حمل و نقل راحت و سریع قرار می‌دهند، که به آنها کپسول‌های چرخ‌دار می‌گویند.

خرید کپسول آتش نشانی از فروشگاه معتبر ایمن گستر دانیال

در هنگام خرید کپسول آتش نشانی، ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید، کپسول استاندارد را از کجا تهیه کنم؟ با توجه به شرایط من کدام کپسول آتش نشانی بهتر است؟ … و سؤالات دیگری که ممکن است، ذهن شما را درگیر کند.

خوشبختاته ما در ایمن گستر دانیال، برای تمامی مشتریان حضوری و آنلاین و تلفنی خود، شرایطی را فراهم کرده‌ایم تا بتوانند، خرید خود را با خیالی آسوده و مطمئن انجام دهند. شما می‌توانید با استفاده از شماره تلفن‌های موجود در وب سایت ایمن گستر، با کارشناسان با تجربه ما که در فروشگاه هستند، تماس گرفته و اطلاعات بیشتری را درباره کپسول مورد نیاز خود کسب کنید. مشتریانی که به هر دلیل نمی‌توانند، به‌صورت حضوری به فروشگاه‎های ما، که در دو شعبه واقع در تهران هستند مراجعه کنند، می‌توانند از طریق وب سایت و پیج اینستاگرامی ایمن گستر، همه تجهیزات ایمنی از جمله انواع کپسول آتش نشانی؛ همچون کپسول پودری، کپسول کفی، کپسول گازی را همراه با قیمت‌های آنها و در سایز و اندازه‌های مختلف مشاهده کرده و سفارش خرید خود را از این مجموعه کم نظر و معتبر انجام دهند. خوشبخاته تعهد نسبت به کیفیت محصولات، و رعایت انصاف در فروش آنها، سبب رضایت بالای مشتریان حضوری و اینترنتی ایمن گستر شده است.



بیشتر بخوانید:

فروشگاه تجهیزات ایمنی در تهران

تاثیر کفش کار در ایمنی

پیشگیری و کنترل حریق چطور و چگونه؟

ایمنی و بهداشت محیط کار چیست؟

تجهیزات ایمنی برق کاری را بشناسید



 

چت آنلاین