شارژ کپسول آتش نشانی
شارژ کپسول آتش نشانی
یکی از بهترین وسایل برای اطفاء حریق در ساختمانهای تجاری و مسکونی، کارگاهها، بیمارستان و… داشتن تجهیزات ایمنی همچون کپسول آتش نشانی است. کنترل شارژ کپسول آتش نشانی و بررسی نداشتن نقص فنی و مشکل در آن میتواند در کارایی این وسیله مهم بسیار مؤثر باشد. بنابراین باید شارژ این وسیله با برنامه منظم باشد تا بتواند موجب بالا رفتن آمادگی ما در مقابل آتش سوزی شود. در اینجا قصد داریم نکات مهمی را درباره شارژ کپسول آتش نشانی بیان کنیم و ایمن گستر دانیال را بهعنوان یک فروشگاه معتبر و خوشنام برای تهیه انواع لوازم تجهیزات ایمنی به شما معرفی کنیم. شما میتوانید انواع کپسولهای آتش نشانی کاملاً استاندارد را برای حریقهای مختلف از این فروشگاه تهیه کنید.
اولین مورد که درباره شارژ کپسول آتش نشانی باید رعایت شود
فردی که مسئولیت شارژ کپسول را برعهده دارد باید عضو اتحادیه صنف ایمنی و لوازم آتش نشانی باشد. زیرا شارژ این نوع از کپسولها نیازمند داشتن دانش و تخصص است و هر فردی نمیتواند آن را شارژ کند. عدم آگاهی در این زمینه و بیتوجهی به آن ممکن است صدمات و خسارتهای جبران ناپذیری را به فرد یا افرادی که در محل حادثه حضور دارند وارد کند. بنابراین در شارژ کپسول آتش نشانی بسیار محتاط باشید و آن را به هر فردی نسپارید. با سپردن کپسول برای شارژ باید فاکتوری را در مورد نوع مواد یا پودری که برای شارژ استفاده شده ارائه دهند. این فاکتور به شما کمک میکند تا در صورت بروز هرگونه تخلف احتمالی بتوانید پیگیریهای لازم را انجام دهید. بعد از شارژ کپسول فرد مسئول شارژ وظیفه دارد تا مجدد کپسول را پلمپ کرده و کارت شارژ را به آن بچسباند.
بررسی نکات مهم در ارتباط با شارژ کپسول آتش نشانی
افرادی که قصد شارژ انواع کپسولهای خاموش کننده دارند باید به نکات زیر توجه کنند:
- در صورتی حتی اگر یک بار از کپسول استفاده کردهاید نیاز است تا دوباره برای شارژ آن اقدام نمایید.
- کپسول آتش نشانی را باید سالانه سرویس نمایید.
- اگر محلی که کپسول در آنجا نگهداری میشود خیلی سرد یا خیلی گرم باشد لازم است که دفعات شارژ را بیشتر کنند.
- سعی کنید مرتب کپسولها را بررسی کنید تا از سلامت آنها اطمینان داشته باشید. کپسول نباید دچار خراشیدگی، سوختگی، خرابی یا شکستگی باشد.
- پلمپ آتش نشانی نباید باز شده باشد در غیر این صورت باید دوباره برای شارژ آن اقدام کنید.
- سیم پلمپ خاموش کننده باید طوری باشد که در مواقع اضطراری به راحتی بتوان آن را قطع کرد.
- دقت داشته باشید شارژ کپسول را در شرکتی رسمی معتبر و تأییده انجام بگیرد.
- در زمان شارژ کپسول باید باز و سرویس شود و در صورت نیاز پودر خشک آن تعویض شود. بعد از شارژ باید فاکتور رسمی همراه با مهر و امضاء تحویل بگیرید.
- هر دو سال یکبار کپسول آتش نشانی را برای تست هیدرواستاتیک بیرون بیاورید تا از حفظ ایمنی در آن اطمینان حاصل کنید.
- کپسول خاموش کننده باید دارای برچسبی باشند که آخرین زمان شارژکپسول برروی آن قید شده باشد.
- پیش از تجدید شارژ کپسول حتماً فشار سنج کپسول را بررسی کنید. در صورتی که متصدی با نحوه شارژ کپسول آشنایی لازم را نداشته باشد عملکرد فشار سنج نادرست خواهد بود.
- سیم پلمپ کپسول باید به گونهای نصب شود که در هنگام حادثه به راحتی بتوان آن را پاره کرد.
- پس از شارژ سعی کنید کپسول را وزن کنید. روی برگه متصل به کپسول وزن و مواد ضد حریق داخل آن ذکر شده است. توجه داشته باشید وزن کپسول باید دقیقاً مطابق با وزن ذکر شده روی برگه باشد.
طریقه شارژ کپسول آتش نشانی
در اینجا بهطور کلی نحوه شارژکپسول را برای شما بیان میکنیم تا نمای کلی از اینکار در ذهن خود داشته باشید:
- ابتدا ضامن را از کپسول جدا کرده تا فشار گاز داخل آن کاملاً آزاد شود.
- در این مرحله والو تخلیه از سیلندر خارج میگردد.
- با خارج کردن لوله خمیده از والو، میله و فنر سوپاپ برداشته میشود.
- تکنسین باید والو را تمیز کرده و حلقه گردون والو را تعویض کند. سپس واحد را با دیدن از نظر داخلی و خارجی و میزان خسارتهای احتمالی بازرسی میکند.
- بعد از تمیز کردن برای اطمینان از عدم افت فشار در آینده و جای مناسب والو را همراه با میله جدید نصب میکند.
- عامل خاموش کننده دیاکسیدکربن، آب، ماده شیمیایی خشک، و.. بهمقدار مناسب و با وزنی مشخص شده مطابق با دستور العملهای شارژ کپسول داخل آن را پر میکنند.
- فرد ناظر یا تکنسین در این مرحله باید برای بررسی علائم نشت آزمایش نشتی را انجام دهد و شلنگ تخلیه یا نازل را دوباره نصب کند.
- کپسول را مجدد وزن میکنند تا وزن کل آن همان وزنی باشد که توسط سازنده در ابتدا ثبت شده بود.
- تمبر جدیدی روی پین ایمنی همراه با یک برچسب شارژ نصب میشود که حاوی اطلاعات کپسول مانند وزن کپسول و هویت تکنسین تکمیل کننده کار است .
ویژگیهای مشترک کپسول آتش نشانی
همه کپسولهای آتش نشانی پودری، مایع، گاز ویژگیهای مشترک زیادی در هنگام استفاده دارند. فشار داخل محفظه یکی از همین ویژگیهای مشترک است. باید برد پرتاب آن بین ۲ تا ۷ متر باشد تا افراد نیاز به نزدیک شدن به حریق را نداشته باشند. معمولاً ۱۵ درصد از مواد داخل کپسولهای پودری و ۵ درصد از مواد داخل محفظه سایر کپسولها تخلیه نمیشوند و در آن باقی میمانند. استانداردهایی جهانی برای سرعت و زمان تخلیه کپسول وجود دارد. افرادی که از خاموش کنندههای استفاده میکنند باید زمان کافی برای اطفاء حریق داشته باشند و این زمان نباید خیلی کوتاه باشد. هر چه زمان کمتر باشد امکان بازگشت شعلههای آتش بیشتر خواهد بود.
لازم است همه ما آشنایی اولیهای با نحوه کارکردن بعضی از تجهیزات ایمنی همچون کپسول آتش نشانی داشته باشیم. باید بدانیم کپسولی که به دیوار نصب کردهاید چطور کار میکند و چگونه از آن مراقبت کنیم تا در هر لحظه قابل استفاده باشد. بیشترین مشکل عدم کارکردن کپسولهای خاموش کننده مربوط به رعایت نکردن زمان شارژ آن است. باید کپسول را بهموقع شارژ کنید و حتماً در زمان شارژ کپسول دیگری را جایگزین نمایید. زیرا حادثه هیچگاه خبر نمیکند و اهمیت این مورد برای محیطهای کاری که احتمال آتش سوزی در آنجا وجود دارد دو چندان میشود. کپسول باید دارای بر چسبی باشد که همه اطلاعات آن شامل وزن، آخرین تاریخ شارژ و.. را داشته باشد در غیر اینصورت سریع با نمایندگی آن تماس گرفته و آن را تعویض کنید.
ایمن گستر دانیال مرکز خرید معتبر برای انواع لوازم ایمنی و تجهیزات آتش نشانی
شما میتوانید بهترین و استانداردترین انواع کپسول آتش نشانی را از این مجموعه معتبر تهیه کنید. در صورتی که به هر دلیل نتوانستید به فروشگاه ما واقع در تهران مراجعه فرمایید میتوانید از طریق وب سایت و پیج اینستاگرامی این فروشگاه همه محصولات و تجهیزات ایمنی همراه با قیمت آنها مشاهده کرده و سفارش خرید خود را انجام دهید. ایمن گستر با هدف بالابردن اطلاعات عمومی مشتریان و استفاده کنندگان از لوازم ایمنی تا جایی که توانسته اطلاعات کاملی را درباره تفاوت کپسولهای آتش نشانی، کاربرد کپسول پودر و گاز و… در وب سایت خود قرار داده که میتوانید از این اطلاعات مفید استفاده کنید. کارشناسان ما در فروشگاه آماده هستند تا به تمامی سؤالات در زمینه کپسولهای آتش نشانی و کاربرد کپسول پودر و گاز با توجه محیط کار و محل سکونت شما را بهخوبی راهنمایی کنند. تا بتوانید مناسبترین کپسول را با توجه به شرایط خود تهیه کنید. سفارشات تلفنی و آنلاین شما در کمترین زمان ممکن و با بهترین شیوه بسته بندی برای شما به هر نقطهای از ایران بهصورت کلی و جزئی ارسال خواهد شد.
مقالات مرتبط:
فروشگاه تجهیزات ایمنی در تهران
پیشگیری و کنترل حریق چطور و چگونه؟
تجهیزات ایمنی برق کاری را بشناسید
تفاوت کپسول آنش نشانی پودری و گازی
۴ نکته طلایی در آموزش تجهیزات ایمنی به کودکان
تجهیزات ایمنی اصلی در آتش نشانی را بلدید؟